Gehaktbrood in tomaten-groentensaus met geroosterde aardappelen

45 MIN
2 personen
Gehaktbrood in tomaten-groentensaus met geroosterde aardappelen

Voor de liefhebbers van spaghetti bolognaise: dit is iets totaal anders, en toch zal de smaak je wat aan je geliefde pasta doen denken! We maken een origineel gehaktbroodje, dat je halfweg tijdens het bakken 'oversaust' met een heerlijke tomatengroentesaus en afwerkt met gratinkaas.

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 500 ml tomatenpassata
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt samen met het paneermeel, de Italiaanse kruiden en de helft van de gratinkaas in een kom. Kruid met peper en zout. Meng en vorm tot een gehaktbroodje. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met wat olijfolie. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette in kleine blokjes. Snij ook de rode paprika in blokjes.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een stoofpot of grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika, courgette en de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  5. Voeg nu de passata toe aan de groenten. Roer goed om. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  6. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten mee in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  7. Haal het gehaktbrood even uit de oven en schep er de tomatensaus over en strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet nog 15 minuten mee in de oven.
  8. Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij in plakjes. Serveer samen met de geroosterde aardappelen en de saus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 823.8 kcal
Koolhydraten 71.56 g
waarvan suikers 15.86 g
Vet 39.03 g
waarvan verzadigd 12.81 g
Proteïnen 41.54 g
Vezels 13.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin