Gestoomde groene asperges met ansjovis-citroenboter en gerookte zalm

20 MIN
4 personen
Gestoomde groene asperges met ansjovis-citroenboter en gerookte zalm

Een heerlijk origineel en fris gerecht met gestoomde groene asperges, een verrassende boter met ansjovis en citroen, die als een sausje over de asperges smelt en gerookte zalm. Het perfecte lente-voorgerecht!

Ingrediënten

  • 400 g gerookte zalm, in plakken
  • 50 g ansjovis, uitgelekt
  • 2 bussels groene asperges
  • citroenzeste, van 1 citroen
  • citroensap, van 1 citroen
  • 150 g boter
  • 1 bosje dille
  • pilipili
  • zeezout
  • peper

BEREIDING

  1. Pureer de ansjovis samen met de boter, het citroensap- en zeste, de dille en pilipili in een mixer. Haal uit de mixer en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Snij de harde uiteinden van de asperges en stoom ze beetgaar.
  3. Verdeel de asperges over de borden en schep er een grote eetlepel ansjovis-citroenboter over. Serveer met de gerookte zalm en kruid af met zeezout en gemalen peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 558.34 kcal
Koolhydraten 5.04 g
waarvan suikers 3.54 g
Vet 47.51 g
waarvan verzadigd 23.66 g
Proteïnen 27.86 g
Vezels 3.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin