Frittata met nieuwe patatjes, doperwten en kerstomaatjes

25 MIN
4 personen
Frittata met nieuwe patatjes, doperwten en kerstomaatjes

Een heerlijke lunch, deze frittata met aardappel, doperwten en kerstomaatjes. Het lekkerst als je ze met nieuwe patatjes maakt. Lekker met een knapperig slaatje

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, nieuwe
  • 250 g kerstomaten, in kwartjes
  • 100 g doperwten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat aan de nieuwe aardappeltjes de schil en boen ze schoon. Kook ze beetgaar in ruim gezouten water en snijd in plakjes.
  3. Klop de eieren los en meng met de room, de peterselie, peper en zout.
  4. Verhit een grote pan met de olijfolie. Stoof de uisnippers aan en voeg de aardappelen toe. Roerbak 5 minuten. Schenk er dan de eieren over en schep er de kerstomaten, doperwtjes en feta bij.
  5. Laat de frittata enkele minuten garen. Zet dan de pan in de oven en laat de eieren volledig stollen.
  6. Haal de frittata uit de oven en laat even afkoelen. Snijd in porties en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 365.17 kcal
Koolhydraten 18.2 g
waarvan suikers 3.61 g
Vet 25.63 g
waarvan verzadigd 11.82 g
Proteïnen 14.11 g
Vezels 4.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin