Aardappelpizza

35 MIN
4 personen
Aardappelpizza

Fan van pizza én van patatjes? (wie niet?) Dan is deze originele aardappelpizza helemaal iets voor jou! Leuk om samen met de kinderen te maken!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes prosciutto
  • 4 aardappelen, in fijne plakjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 50 g rucola
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 4 bio-eieren
  • 250 ml tomatensaus
  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Schik de aardappelplakjes in 4 cirkels dakpansgewijs op bakplaten. Bestrooi met de parmezaan en zet 5 minuten in de oven.
  3. Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er de tomatensaus over. Leg daarop de plakjes champignon en de mozzarella. Breek een eitje in het midden van de pizza.
  4. Zet de pizza's opnieuw in de oven voor 10 minuten.
  5. Haal de aardappelpizza's uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de sneetjes prosciutto en rucola over.
  6. Werk af met de olijfolie en wat peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 460.58 kcal
Koolhydraten 19.68 g
waarvan suikers 6.96 g
Vet 28.6 g
waarvan verzadigd 12.99 g
Proteïnen 30.07 g
Vezels 3.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin