Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

35 MIN
4 personen
Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Spinazie, lekker gezond en boordevol smaak. En zó eenvoudig klaar te maken. Grof hakken, kruiden met peper en zout en aanstoven in een klontje gesmolten boter. De kipfilet vullen we op met de gestoofde spinazie en de mozzarella. Kort aanbakken in de pan en vervolgens verder laten bakken in de oven.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 500 g spinazie
  • 250 g kerstomaten, in kwartjes
  • ½ bosje basilicum
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 1 kl balsamico
  • 1 klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de helft van de spinazie op een hevig vuur kort aan in de boter.
  2. Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en verdeel de gebakken spinazie en mozzarella over de filets.
  3. Vouw de kipfilets toe en prik vast met een prikker. Kruid met peper en zout.
  4. Bak beide kanten goudgeel in 1 el olijfolie. Zet in een oven van 200 °C en laat nog 15 minuten verder garen.
  5. Maak ondertussen een salade van de rest van de spinazie met de kerstomaten en basilicum. Kruid met peper en zout en meng er 1 el olijfolie en de balsamico door.
  6. Verdeel de gevulde kipfilets over de borden en serveer met de salade. Lekker met gebakken patatjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 433.43 kcal
Koolhydraten 3.44 g
waarvan suikers 2 g
Vet 24.73 g
waarvan verzadigd 11.59 g
Proteïnen 49.25 g
Vezels 3.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin