En we zijn weer vertrokken! De zomervakantie is voorbij, terug naar school, tijd om het najaar in te knallen. De drukte komt op ons af, maar daar weten wij wel weg mee: maak je weekmenu, plan je boodschappen (tip: heb je Rayon.be al ontdekt? Daar kan je al je boodschappen in enkele clicks online bestellen en thuis laten leveren) en je bent weer klaar voor een nieuwe en overheerlijke week! Wij selecteerden 7 typische 15gram-gerechten voor deze week, die je niet geheel toevallig ook bij Foodbag.be kan bestellen, da's nóg gemakkelijker ;-). 


Griekse gevulde puntpaprika met orzo, getakaas, olijf en kerstomaat


Griekse gevulde puntpaprika met orzo, getakaas, olijf en kerstomaat
Groenten opvullen, we zijn er dol op. Je kan er zoveel in kwijt: graantjes, kaas of - in dit geval - nóg meer groenten. Bijna ongemerkt speel je een heleboel vitaminen naar binnen. Lekker en best handig! Bekijk recept



Shoarmaschotel met veggie 'kip', zoete aardappelfrietjes en knoflooksaus


Shoarmaschotel met veggie 'kip', zoete aardappelfrietjes en knoflooksaus
Een Turkse shoarmaschotel, maar dan in een veggie en lichteren variant! Met zoete aardappelfrietjes en een zelfgemaakt pittig knoflooksausje. Lekker licht genieten! Bekijk recept



Scampi curry met rijst en wokgroenten


Scampi curry met rijst en wokgroenten
Laad na een drukke werkdag je batterijen op met een flinke kom scampi's in currysaus. Deze scampi curry met rijst en wokgroenten is op-en-top comfort én populair bij het hele gezin. Snel, gemakkelijk en megalekker, je wilt toch niets liever? Bekijk recept



Provençaalse worst met patatjes en boterbonen


Provençaalse worst met patatjes en boterbonen
Soms moet het gewoon snel gaan. Zet wat vaart achter je avondeten en serveer een gerecht zonder poespas, maar boordevol smaak. Boterboontjes zijn trouwens de boterzachte (dat treft!), gele variant van prinsessenboontjes. Lekker! Bekijk recept



Kip met satésaus, zoete aardappel en geroosterde spitskool


Kip met satésaus, zoete aardappel en geroosterde spitskool
Zalige sappige kipsaté's met zelfgemaakte pindasaus. Daarbij passen perfect zoete aardappelwedges. En geroosterde spitskool is ook een revelatie! Bekijk recept



Tagliatelle stroganoff met kalkoen, champignons en spinazie


Tagliatelle stroganoff met kalkoen, champignons en spinazie
Lekker eenvoudig kan ook origineel zijn. We geven de romige pasta meer intensiteit met paprikapoeder. Begin met een beetje, proef en voeg naar smaak nog wat extra toe. Spice it up! Geniet van deze tagliatelle stroganoff met sappige kalkoen, champignons en spinazie! Bekijk recept



Wraps met runderreepjes, maïs en thousand islands-saus


Wraps met runderreepjes, maïs en thousand islands-saus
Dit exotisch klinkend sausje komt overgewaaid uit Amerika. Het is een getomateerde saladedressing die in 1900 voor het eerst in een kookboek is gespot. De naam verwijst naar de duizend eilanden, een archipel langs de Amerikaans-Canadese kust. Bekijk recept