Tagliatelle stroganoff met kalkoen, champignons en spinazie

35 MIN
2 personen
Tagliatelle stroganoff met kalkoen, champignons en spinazie

Lekker eenvoudig kan ook origineel zijn. We geven de romige pasta meer intensiteit met paprikapoeder. Begin met een beetje, proef en voeg naar smaak nog wat extra toe. Spice it up! Geniet van deze tagliatelle stroganoff met sappige kalkoen, champignons en spinazie!

Ingrediënten

  • 250 gr witte champignons
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl paprikapoeder
  • 200 gr tagliatelle
  • 300 gr kalkoenfilet
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 200 gr spinazie
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de champignons in plakjes. Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak daarin de champignons 5 min. op een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe en stoof nog 2 min. mee, tot de ui glazig is. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  3. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
  4. Kruid intussen de kalkoen met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kalkoenfilet in 5-7 min. aan alle kanten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  5. Voeg de yoghurt en een scheutje kookvocht toe aan de champignons (zie tip). Verkruimel de bouillon erbij. Roer alles goed om en laat 3 min. pruttelen op zacht vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en slaat slinken. Voeg vervolgens ook de tagliatelle toe aan de pan en schep alles goed onder elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Snijd de kalkoenfilet in dunne plakjes. Serveer de tagliatelle met de kalkoen. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je Worcestershire sauce in de kast staan? Voeg dan nu enkele druppels toe.