Shoarmaschotel met veggie 'kip', zoete aardappelfrietjes en knoflooksaus

30 MIN
2 personen
Shoarmaschotel met veggie 'kip', zoete aardappelfrietjes en knoflooksaus

Een Turkse shoarmaschotel, maar dan in een veggie en lichteren variant! Met zoete aardappelfrietjes en een zelfgemaakt pittig knoflooksausje. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml (soja)yoghurt
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 150 gr chick pieces (veggie kip)
  • 150 gr maïs
  • 1 el srirachasaus
  • olie
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie en een snuif zout en zwarte peper. Zorg dat de frietjes voldoende uit elkaar liggen, zo bakken ze mooier. Neem eventueel een tweede bakplaat om de frietjes over te verdelen. Schuif 25-30 min. hoog in de oven, tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Knoflooksaus: pers de knoflook en meng met het currypoeder onder de yoghurt. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  4. Scheur de ijsbergsla in stukken. Snijd de tomaten in blokjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en bak daarin de chick pieces. Kruid met het paprikapoeder en bak zo'n 4-5 min. op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn. Kruid af met zout en zwarte peper. (De chick pieces zijn in principe al gaar, ze hoeven enkel nog opgewarmd en wat opgebakken te worden voor een mooi kleurtje en extra beet.)
  6. Controleer of de frietjes goudbruin en gaar zijn. Schep ze in een bakje en schep er de chickpieces, sla, tomaat en mais bij. Sprenkel er wat van de knoflooksaus en sriracha over. Smakelijk!
  7. TIP: Hou je niet van rauwe look? Pof dan de (ongepelde) knoflook mee in de oven met de zoete aardappelfrieten. Haal uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Plet met een vork en meng door het yoghurtsausje.