Laad na een drukke werkdag je batterijen op met een flinke kom scampi's in currysaus. Deze scampi curry met rijst en wokgroenten is op-en-top comfort én populair bij het hele gezin. Snel, gemakkelijk en megalekker, je wilt toch niets liever?
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en kruid de scampi's met zout en zwarte peper (zie tip). Bak kort (30 sec. per kant) op middelhoog vuur, schep uit de pan en houd apart voor later.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van de scampi's. Fruit de ui samen met de knoflook, tot de ui glazig is. Voeg de wokgroenten toe en roerbak zo'n 5 min op middelhoog vuur. Voeg de melk toe en breng op smaak met het currypoeder, zout en zwarte peper.
Voeg de gebakken scampi's toe en laat opnieuw opwarmen.
Serveer de scampi's en wokgroenten samen met de rijst. Werk af met de gefrituurde uitjes. Smakelijk!
TIP: Door de scampi eerst droog te deppen, kunnen we hem extra heet en mooi bakken in de pan. Stoven of koken, dat willen we vermijden.