Wraps met runderreepjes, maïs en thousand islands-saus

35 MIN
2 personen
Wraps met runderreepjes, maïs en thousand islands-saus

Dit exotisch klinkend sausje komt overgewaaid uit Amerika. Het is een getomateerde saladedressing die in 1900 voor het eerst in een kookboek is gespot. De naam verwijst naar de duizend eilanden, een archipel langs de Amerikaans-Canadese kust.

Ingrediënten

  • ½ sjalot
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 70 gr maïs
  • 50 gr gemengde sla
  • 200 gr gesneden rode kool
  • 300 gr runderreepjes
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Dressing: hak de sjalot fijn. Meng de mayonaise met de ketchup en de fijngehakte sjalot. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  2. Salade: meng de maïs (uitgelekt), gemengde sla en rode kool onder elkaar. Breng op smaak met de witte wijnazijn, olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de runderreepjes 1-2 min. op middelhoog vuur. Hou je niet van rosé? Laat dan nog wat langer in de pan liggen.
  4. Warm de wrap op in een warme pan zonder vetstof (zie tip) en beleg 'm met de salade en runderreepjes. Werk af met de dressing en vouw dicht. Smakelijk!
  5. TIP: Je kan de wrap ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven en daarna vullen en oprollen zoals een burrito.