Kip met satésaus, zoete aardappel en geroosterde spitskool

35 MIN
2 personen
Kip met satésaus, zoete aardappel en geroosterde spitskool

Zalige sappige kipsaté's met zelfgemaakte pindasaus. Daarbij passen perfect zoete aardappelwedges. En geroosterde spitskool is ook een revelatie!

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 spitskool
  • 5 el sojasaus
  • 25 gr pindanoten
  • 300 gr kippendij (ontbeend)
  • 2 el pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • olie
  • 1 el honing
  • snuifje chilivlokken
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in wedges (schillen hoeft niet). Kruid met zout en besprenkel met olie. Schik op de bakplaat (met de schil naar onder). Schuif 25-30 min. in de oven.
  2. Snijd de spitskool in 6 of 8 parten. Meng 3 el sojasaus, en scheutje olie en de honing in een kommetje en kruid met chilivlokken (zie tip). Verdeel over de spitskoolparten en schik in een ovenschaal (met de buitenkant naar onder). Rooster 20-25 min. in de oven, tot de bovenkant een beetje donker kleurt.
  3. Hak de pindanoten grof.
  4. Snijd de kip in hapklare stukken. Marineer met olie, een likje sojasaus en chilivlokken. Spies op de satéstokjes. Laat een (grill)pan goed heet worden en gril de kipsaté in 3-6 min. gaar.
  5. Smelt intussen de pindakaas in een steelpannetje op een matig vuur. Voeg de kokosmelk, een likje sojasaus en een snuifje chilivlokken toe. Roer om.
  6. Serveer de kipsaté met pindasaus, spitskool en zoete aardappel. Werk af met de grofgehakte pindanoten. Smakelijk!
  7. TIP: Geen chilivlokken in huis? Gebruik dan gerust wat cayenne of gewone peper.