Wat, een nieuwe groente? Jawel, het kan! Flowers sprouts (of kalettes, boerenkoolspruitjes, bloemspruitjes, mini-boerenkooltjes) zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Het resultaat zijn schattige kropjes met de grootte van spruitjes en krullerige paars-groene blaadjes. De smaak is wat zachter als spruitjes en ze zijn knapperig in de mond. Ze zien er niet enkel leuk uit, maar zijn ook nog eens echte vitaminebommetjes! Ze zitten boordevol vitamine B6, C en E. Ze zijn in seizoen van november tot maart.

flower sprouts
flower sprouts


Flower sprouts maak je het gemakkelijkst klaar in de oven: bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de flower sprouts uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Zet 15-20 minuten in de oven en schep halverwege even om. Serveer met een lekker sausje of verwerk ze in andere gerechten. Wij hebben alvast enkele hele lekkere recepten verzameld voor jou! Wil je ze heel graag eens proberen? Wel, goed nieuws want deze week kan je een 15gram-gerecht met de boerenkoolspruitjes bestellen bij foodbag.be: quinoasalade met flower sprouts, pompoen en tahindressing, overheerlijk!



Flower sprout chips


Flower sprout chips
Heb je een zakje van die prachtige mini-boerenkooltjes kunnen bemachtigen? Maak er een origineel hapje mee! Rooster ze in de oven en serveer met een lekker dipje bij. Smakelijk! Bekijk recept



Bladerdeegtaart met zoete aardappel, flower sprouts, peer en walnoten


Bladerdeegtaart met zoete aardappel, flower sprouts, peer en walnoten
Een originele plaattaart met je nieuwe favoriete spruitjes, zoete aardappel, peer en walnoten, een fantastische combinatie! Bekijk recept



Kip met champignonsaus, geroosterde groenten, flower sprouts en puree


Kip met champignonsaus, geroosterde groenten, flower sprouts en puree
Een lekker bordje comfort food met een stukje kip, geroosterde groenten, waarbij 'kalettes' de ster van de show zijn, puree en een heerlijk romig champignonsausje. Moet je proeven! Bekijk recept



Stamppot met flower sprouts, varkenslapje en mosterdsaus


Stamppot met flower sprouts, varkenslapje en mosterdsaus
Een heel erg Belgisch gerecht, met een verrassende nieuwe groente: boerenkoolspruitjes! Dit moet je zeker eens proberen. Bekijk recept