Heb je een zakje van die prachtige flower sprouts kunnen bemachtigen? Maak er een origineel hapje mee! Rooster ze in de oven en serveer met een lekker dipje bij. Smakelijk!
Ingrediënten
200 gr flower sprouts
75 gr parmezaan
30 gr pijnboompitten
2 kl balsamico
1 potje Griekse yoghurt
handvol verse kruiden
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Schik de flowersprouts op het bakpapier. Besprenkel met balsamico, olijfolie, zout en zwarte peper. Leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de parmezaan.
Haal de knoflook van de bakplaat. Strooi de parmezaan en pijnboompitten over de flowersprouts en zet nog 10 min. in de oven.
Duw het zachtgeworden vruchtvlees uit het teentje knoflook. Hak de verse kruiden fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de knoflook, gehakte kruiden, zout, peper en wat olijfolie door.
Serveer de geroosterde flower sprouts met de yoghurtsaus.