Flower sprout chips

20 MIN
4 personen
Flower sprout chips

Heb je een zakje van die prachtige flower sprouts kunnen bemachtigen? Maak er een origineel hapje mee! Rooster ze in de oven en serveer met een lekker dipje bij. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 gr flower sprouts
  • 75 gr parmezaan
  • 30 gr pijnboompitten
  • 2 kl balsamico
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • handvol verse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schik de flowersprouts op het bakpapier. Besprenkel met balsamico, olijfolie, zout en zwarte peper. Leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de parmezaan.
  3. Haal de knoflook van de bakplaat. Strooi de parmezaan en pijnboompitten over de flowersprouts en zet nog 10 min. in de oven.
  4. Duw het zachtgeworden vruchtvlees uit het teentje knoflook. Hak de verse kruiden fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de knoflook, gehakte kruiden, zout, peper en wat olijfolie door.
  5. Serveer de geroosterde flower sprouts met de yoghurtsaus.