Quinoasalade met flower sprouts, pompoen en tahindressing

45 MIN
2 personen
Quinoasalade met flower sprouts, pompoen en tahindressing

Heb je ooit al van flower sprouts gehoord? Deze groente is een kruising tussen spruitjes en paarse boerenkool. De smaak is wat zachter dan die van spruitjes en ze zitten boordevol vitamine B6, C en E. Maar ze zien er vooral heel leuk uit!

Ingrediënten

  • 200 gr flower sprouts
  • 1 pompoen
  • 1 gele ui
  • 125 gr rode quinoa
  • 200 gr kikkererwten
  • 10 ml sojasaus
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 10 gr dille
  • 2 el tahin
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Maak de flower sprouts schoon en halveer ze. Snijd de pompoen in blokjes. Snijd de ui in grove parten. Hussel de pompoen en ui op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. Voeg de laatste 15 min. de spruitjes toe, besprenkel ook deze nog eens met olijfolie.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Meng de kikkererwten (uitgelekt) met de sojasaus, pompoenpitten en het gerookt paprikapoeder. Schik op de tweede bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven, tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
  5. Hak de dille fijn. Meng onder de tahin (zie tip) met een scheutje witte wijnazijn en een scheutje water. Roer goed los. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Meng de geroosterde groenten onder de quinoa. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de quinoa met de geroosterde groenten en werk af met de tahinsaus en kikkererwten. Smakelijk!
  8. TIP: Dille kan snel overheersend smaken, beging met een beetje en voeg naar wens meer toe.