Quiche is de perfecte restjesverwerker! Ditmaal maken we een zalige versie met spruitjes, rode ui en cheddar. Moet je proeven!
Ingrediënten
300 gr spruitjes
1 rode ui
4 eieren
200 gr zure room
50 gr geraspte cheddar
1 vel bladerdeeg
1 kl graanmosterd
1 kl honing
½ lollo rosso sla
olie
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de ui in partjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spruitjes zo'n 5 min. op middelhoog vuur.
Klop de eieren los met de zure room en de helft van de kaas. Kruid met zout en zwarte peper.
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en het bijgevoegde bakpapier. Prik enkele ondiepe gaatjes in het deeg met een vork.
Schep de spruitjes en ui op het deeg (zie tip). Overgiet met het eimengsel en de overige kaas. Bak 25 min. in de oven, tot het eimengsel mooi gestold is.
Dressing: meng de graanmosterd met de honing en 1 el olie per persoon. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Scheur de sla in stukken en schep de dressing eronder.
Serveer de quiche met de sla. Smakelijk!
TIP: Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem. Dat absorbeert het vocht uit de groenten en zorgt dat je deeg niet wak wordt.