Kip met champignonsaus, geroosterde groenten, flower sprouts en puree
30 MIN
2 personen
Ooit al flower sprouts geprobeerd? Ze zijn wat zachter van smaak dan spruitjes en ook iets knapperiger in de mond. Bovendien zitten ze boordevol vitamine B6, C en E.
Ingrediënten
2 kippenbillen
150 gr gele raapjes
150 gr flower sprouts
2 kl shoarmakruiden
500 gr bloemige aardappelen
125 gr champignons
½ sjalot
1 teentje knoflook
150 ml (kook)room
olijfolie
boter
1 kl kipkruiden
snuifje nootmuskaat
scheutje melk
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Kip: smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur. Kruid de kip met kipkruiden en korst langs beide kanten mooi aan. Schik de kip vervolgens op de bakplaat en bak 35-45 min. in de oven, tot de kip gaar is.
Geroosterde groenten: snijd de raapjes in parten (schillen hoeft niet) en halveer de flower sprouts (zie tip). Besprenkel met een scheut olijfolie en kruid met de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Hussel goed onder elkaar. Rooster de laatste 20-25 min. bij de kip in de oven, op de bakplaat of in een ovenschaal.
Puree: snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Champignonsaus: snijd de champignons in plakjes. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de kip en bak de champignons, sjalot en knoflook 4-6 min. op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg vervolgens de room toe en laat nog 2 min. inkoken.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Schep de puree op een bord, samen met de kippenbil, geroosterde groenten en champignonsaus. Smakelijk!