Bladerdeegtaart met zoete aardappel, flower sprouts, peer en walnoten

30 MIN
2 personen
Bladerdeegtaart met zoete aardappel, flower sprouts, peer en walnoten

Flower sprouts, boerenkoolspruitjes, bloemspruitjes, mini-boerenkooltjes ... Er circuleren tal van namen voor deze prachtige miniatuurgroente. Hun smaak doet denken aan een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Benieuwd?

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 200 gr flower sprouts
  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 10 gr salie
  • ½ teentje knoflook
  • 30 gr walnoten
  • 1 peer
  • 50 gr veldslamengeling
  • scheutje (plantaardige) melk
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappel in stukken van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 10-12 min. gaar. Giet af en laat uitdampen.
  2. Mix de zoete aardappel met een scheutje olijfolie en plantaardige drink/ melk tot een fluweelzachte spread. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de flower sprouts overlangs doormidden. Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg (en bakpapier). Smeer er de zoete-aardappelspread over uit en beleg dan met de flower sprouts (zie tip). Kruid af met zout en zwarte peper en besprenkel met een likje olijfolie. Schuif de oven in voor 15-20 min.
  4. Saliedressing: mix de blaadjes salie met de knoflook en een flinke scheut olijfolie tot je een vloeibare groene dressing hebt. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Salade: hak de walnoten grof en rooster goudbruin in een pan zonder vetstof. Snijd de peer in dunne plakjes. Meng de veldslamengeling met de walnoten en de plakjes peer. Breng op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de plaattaart en spruitjes goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en snijd in punten. Werk af met de saliedressing en serveer met de salade. Smakelijk!