Zoetzure saus is een absolute klassieker die we kennen van in de Chinese restaurants. Maar heb je al eens geprobeerd om hem zelf te maken? Dat is heel eenvoudig! De basis van de saus is ketchup, azijn en suiker. Wij combineren het graag met ananas uit blik, want dat gaat wonderwel samen. Voor extra smaak kan je chilisaus, chilivlokken, sojasaus, gember of look toevoegen. En het geheime ingrediënt voor het perfecte gerecht met zoetzure saus is maïszetmeel.  Wentel je vlees (of scampi’s of tofu) eerst in maiszetmeel en bak goudbruin. Het maïszetmeel zal zorgen voor een krokant korstje, maar ook voor extra binding van je saus! Om de saus te maken voeg je eerst de suiker toe. Wanneer de suiker gesmolten is, blus je met het sap van de ananas. Daarna voeg je de ketchup, azijn en andere smaakmakers toe. Zo makkelijk, maar oh zo lekker!

Wil je het ook proberen? Ontdek hier 7 recepten van heerlijk makkelijke gerechten met zoetzure saus! 


Kip in zoetzure saus


Kip in zoetzure saus
Kip in zoetzure saus kennen we natuurlijk allemaal van de afhaalchinees. Wat niet veel mensen weten, is dat je deze favoriet ook heel snel zelf klaarmaakt! Bekijk recept



Krokante tofu in zoetzure saus


Krokante tofu in zoetzure saus
Leuk nieuws: tofu in zoetzure saus is net even lekker als kippenblokjes in zoetzure saus! Test het vooral zelf met deze originele krokante blokjes tofu in een zelfgemaakte zoetzure saus met paprika, courgette en ananas. Zo lekker kan vegetarisch zijn! Bekijk recept



Scampi in zoet-zure saus met rijst


Scampi in zoet-zure saus met rijst
Kip zoet-zuur kent iedereen van bij de Chinees, maar dit toppertje is ook overheerlijk met scampi! Een gemakkelijk en snel wokgerecht dat je zo op tafel tovert. Geniet ervan! Bekijk recept



Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst


Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst
Deze Chinese klassieker ken je vast met gebakken kipblokjes, maar laten we je eens een geheimpje vertellen: met krokant gebakken varkensvlees smaakt het nóg beter, echt waar! Klaar in een half uurtje en o zo lekker. Genieten voor het hele gezin! Zin in?  Bestel dit gerecht deze week met onze 15gram Foobox!



Kippenballetjes zoet-zuur met rijst


Kippenballetjes zoet-zuur met rijst
Kippenblokjes in zoet-zure saus hebben we allemaal al eens gegeten, maar wat denk je van kippenballetjes? Kan alleen maar nog beter zijn toch? Wij zijn alvast overtuigd van deze originele twist aan een Aziatische klassieker, hopelijk jij ook. Laat het smaken! Bekijk recept



Kip in zoetzure saus met bloemkoolrijst


Kip in zoetzure saus met bloemkoolrijst
We nemen een echte klassieker van bij de Chinees, maar geven er een gezonde twist aan, door er heerlijke bloemkoolrijst bij te serveren. Zo origineel en zo smaakvol. Dit is lekker licht genieten! Bekijk recept



Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus


Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus
Kip zoet-zuur kent natuurlijk iedereen van bij de afhaal-Chinees. We maken een variatie met Belgische inslag, door witloof te gebruiken. Het ietwat bittere van het witloof past verrassend goed bij de malse kipblokjes en de zoet-zure saus. Dit moet je eens proberen! Bekijk recept