Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst

25 MIN
2 personen
Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst

Deze Chinese klassieker ken je vast met gebakken kipblokjes, maar laten we je eens een geheimpje vertellen: met krokant gebakken varkensvlees smaakt het nóg beter, echt waar! Klaar in een half uurtje en o zo lekker. Genieten voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 1 blik ananas
  • 2 rode paprika's
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Snij de varkenslapjes in reepjes.
  2. Kruid de varkensreepjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de varkensblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de rest van de arachideolie en voeg de blokjes paprika en het wit van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, sojasaus en de aangegeven hoeveelheid rijstazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg de varkensreepjes terug toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
  5. Serveer de varkensreepjes in zoetzure saus met de jasmijnrijst en werk af met het groen van de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 834.66 kcal
Koolhydraten 117.53 g
waarvan suikers 37.46 g
Vet 20.15 g
waarvan verzadigd 4.21 g
Proteïnen 40.85 g
Vezels 7.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin