Scampi in zoet-zure saus met rijst

20 MIN
2 personen
Scampi in zoet-zure saus met rijst

Kip zoet-zuur kent iedereen van bij de Chinees, maar dit toppertje is ook overheerlijk met scampi! Een gemakkelijk en snel wokgerecht dat je zo op tafel tovert. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 scampi's
  • ½ blik ananas
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g wokmix
  • 2 el chilisaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Pers de knoflook. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's en de knoflook toe. Bak de scampi's rondom aan tot ze roze kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de wokmix toe. Roerbak gedurende 4 minuten. Voeg per persoon 1 eetlepel ananassap, de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 50 milliliter water en de wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg de scampi's terug toe. Laat nog 2 minuten opwarmen.
  5. Serveer de scampi in zoet-zure saus met de jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 720.73 kcal
Koolhydraten 92.07 g
waarvan suikers 20.29 g
Vet 20.66 g
waarvan verzadigd 3.77 g
Proteïnen 37.42 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin