Scampi in zoet-zure saus met rijst

15 MIN
2 personen
Scampi in zoet-zure saus met rijst

Kip zoet-zuur kent iedereen van bij de Chinees, maar dit toppertje is ook overheerlijk met scampi! Een gemakkelijk en snel wokgerecht dat je zo op tafel tovert. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 scampi's
  • ½ blik ananas
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g wokmix
  • 2 el chilisaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el suiker
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Pers de knoflook. Dep de scampi's droog. Kruid ze met peper en zout. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de scampi's en de knoflook toe. Bak de scampi's rondom aan. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de wokmix toe. Roerbak gedurende 4 minuten. Voeg de suiker en per persoon 1 eetlepel ananassap toe. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 3 eetlepels water en de wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg de scampi's terug toe. Laat nog 3 minuten opwarmen.
  5. Serveer de scampi in zoet-zure saus met de jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 750.88 kcal
Koolhydraten 99.5 g
waarvan suikers 27.72 g
Vet 20.66 g
waarvan verzadigd 3.77 g
Proteïnen 37.42 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin