Kip in zoetzure saus met bloemkoolrijst

25 MIN
2 personen
Kip in zoetzure saus met bloemkoolrijst

We nemen een echte klassieker van bij de Chinees, maar geven er een gezonde twist aan, door er heerlijke bloemkoolrijst bij te serveren. Zo origineel en zo smaakvol. Dit is lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 1 blik ananas
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 100 g peultjes
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 el chilisaus
  • 1 el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Snij de kip in blokjes.
  2. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
  3. Voeg dan de blokjes paprika, de peultjes en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten. Blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 2 eetlepels water en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de kip in zoetzure saus met de bloemkoolrijst en werk af met het groen van de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 449.54 kcal
Koolhydraten 47.73 g
waarvan suikers 29.88 g
Vet 9.29 g
waarvan verzadigd 1.52 g
Proteïnen 39.31 g
Vezels 5.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin