Zoals je misschien wel weet, biedt onze partner Foodbag.be elk jaar een heerlijke feestmenu box aan! Dit jaar kan je kiezen voor een heerlijk klassiek menu, een veggie menu en nieuw is een zo-goed-als-kant-en-klaar-traiteursmenu. Alles in huis om heerlijke hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht én dessert tot maken van 2 tot 12 personen! Alle info over dat zalige feestmenu en hoe te bestellen, vind je hier!

Dat Foodbag.be niet aan zijn proefstuk toe is met het samenstellen van een heerlijke feestbox, bewijst het succes van de voorbije jaren! Wij mochten in het feestmenu archief duiken, en de lekkerste gerechten van de voorbije jaren selecteren. En dit is misschien wel ons favoriete onderdeel van het feestmaal: het voorgerecht! Ga voor niet té grote porties en maak werk van mooie bordjes. Hiermee breng je je gasten ongetwijfeld in hogere sferen!


Bisque met gerookte vis, gebakken zeekraal en toastjes met saffraanboter


Bisque met gerookte vis, gebakken zeekraal en toastjes met saffraanboter
Een originele bisque met gerookte vis en gebakken zeekraal. Serveer met toastjes met saffraanboter. Bekijk recept



Aardappel-saffraansoep met geroosterde notengranola, dille en citroenzeste


Aardappel-saffraansoep met geroosterde notengranola, dille en citroenzeste
Een heerlijke vegetarische én feestelijk soepje, met saffraan, aardappel, notengranola, dille en citroenzeste. Smakelijk! Bekijk recept



Tartaar van rauwe zalm met mierikswortel, dille-mayonaise en witloofsalade


Tartaar van rauwe zalm met mierikswortel, dille-mayonaise en witloofsalade
Wat een heerlijk voorgerecht. Qua smaak, maar ook omdat je het grotendeels op voorhand kan bereiden. Bewaar de tartaar in de koelkast en serveer ‘m lekker fris. Zo is ie op z’n best. Bekijk recept



Garnaalcocktail met rozemarijn en pompelmoesdressing


Garnaalcocktail met rozemarijn en pompelmoesdressing
Een moderne versie van garnaalcocktail. De pompelmoes past heerlijk bij de roze garnalen. Bekijk recept



Parelcouscousrisotto met sint-jacobsvruchten en boudinkruim


Parelcouscousrisotto met sint-jacobsvruchten en boudinkruim
We maken een kruim van zwarte pens om ons voorgerecht af te werken. Vlees bij schaaldieren? Ja hoor! De volle, rijke smaak van de zwarte pens geeft de parelrisotto met sint-jakobsvruchten meer diepgang. Je gasten gaan niet weten wat ze proeven. Geef jouw geheime ingrediënt niet meteen prijs, maar laat ze er eerst naar raden. Bekijk recept



Ravioloni met boschampignon-truffel vulling, sausje van parmezaan, afgewerkt met dragonolie


Ravioloni met boschampignon-truffel vulling, sausje van parmezaan, afgewerkt met dragonolie
Een feestelijk voorgerecht, waar je zowel vegetariër als omnivoor blij mee zal maken! Zoek je favoriete ravioli uit in de winkel. Bekijk recept

En welk voorgerecht zit er in de feestbox van Foodbag van 2023?

  • Klassiek: Frisse zalmtartaar met avocado, koolrabi en wasabicrunch

  • Veggie: Burrata met bloedsinaasappel en dressing met venkelzaad

  • Kant-en-klaar klassiek: Bubba garnaalkroketten met krulpeterselie en citroen

  • Kant-en-klaar veggie: Bubba kaaskroketten met krulpeterselie en citroen


Bestel je feestbox hier!