Dat Foodbag.be niet aan zijn proefstuk toe is met het samenstellen van een heerlijke feestbox, bewijst het succes van de voorbije jaren! Wij mochten in het feestmenu archief duiken, en de lekkerste gerechten van de voorbije jaren selecteren. En dit is misschien wel ons favoriete onderdeel van het feestmaal: het voorgerecht! Ga voor niet té grote porties en maak werk van mooie bordjes. Hiermee breng je je gasten ongetwijfeld in hogere sferen!
Bisque met gerookte vis, gebakken zeekraal en toastjes met saffraanboter
Een originele bisque met gerookte vis en gebakken zeekraal. Serveer met toastjes met saffraanboter. Bekijk recept
Aardappel-saffraansoep met geroosterde notengranola, dille en citroenzeste
Een heerlijke vegetarische én feestelijk soepje, met saffraan, aardappel, notengranola, dille en citroenzeste. Smakelijk! Bekijk recept
Tartaar van rauwe zalm met mierikswortel, dille-mayonaise en witloofsalade
Wat een heerlijk voorgerecht. Qua smaak, maar ook omdat je het grotendeels op voorhand kan bereiden. Bewaar de tartaar in de koelkast en serveer ‘m lekker fris. Zo is ie op z’n best. Bekijk recept
Garnaalcocktail met rozemarijn en pompelmoesdressing
Een moderne versie van garnaalcocktail. De pompelmoes past heerlijk bij de roze garnalen. Bekijk recept
Parelcouscousrisotto met sint-jacobsvruchten en boudinkruim
We maken een kruim van zwarte pens om ons voorgerecht af te werken. Vlees bij schaaldieren? Ja hoor! De volle, rijke smaak van de zwarte pens geeft de parelrisotto met sint-jakobsvruchten meer diepgang. Je gasten gaan niet weten wat ze proeven. Geef jouw geheime ingrediënt niet meteen prijs, maar laat ze er eerst naar raden. Bekijk recept
Ravioloni met boschampignon-truffel vulling, sausje van parmezaan, afgewerkt met dragonolie
Een feestelijk voorgerecht, waar je zowel vegetariër als omnivoor blij mee zal maken! Zoek je favoriete ravioli uit in de winkel. Bekijk recept
En welk voorgerecht zit er in de feestbox van Foodbag van 2023?
- Klassiek: Frisse zalmtartaar met avocado, koolrabi en wasabicrunch
- Veggie: Burrata met bloedsinaasappel en dressing met venkelzaad
- Kant-en-klaar klassiek: Bubba garnaalkroketten met krulpeterselie en citroen
- Kant-en-klaar veggie: Bubba kaaskroketten met krulpeterselie en citroen