Nog exact 1 week tot Kerst, en waarschijnlijk staat jouw feestmenu al bijna op punt? Zo niet, dan vind je hier een handig overzicht van al onze feestinspiratie. Maar heb je al aan een lekkere saus gedacht? Als je bijvoorbeeld een mooi stuk vlees op tafel presenteert, dan mag een goede saus ab-so-luut niet ontbreken!

Wij geven je 3 recepten van onze favoriete sauzen, die onmisbaar zijn aan een echte feesttafel. Haal die sausbootjes maar boven!

1. Zalige gravy


Zalige gravy

Gravy is een Engelse term voor vleesjus. Een echte klassieker op de (Britse) feesttafel. Deze saus vraagt wat tijd en werk, maar dat haal je er dubbel zo hard uit (inclusief héél veel complimentjes) omdat ze zo fantastisch smaakt. Extra bonus: je kan deze saus op voorhand maken en opwarmen net voor het serveren.

2. Veenbessensaus met rode wijn


Veenbessensaus met rode wijn

Veenbessensaus is de ideale begeleider voor wild of rood vlees op de feesttafel. Je kan de saus ook mixen en zeven, maar wij vinden 'm mooier en lekkerder zo. Deze saus is letterlijk Kerstmis op je bord.

3. Paddenstoelenroomsaus met Cognac


Paddenstoelenroomsaus met cognac

Paddenstoelenroomsaus met Cognac past heerlijk bij een stuk gebraden vlees of gevogelte. Voor een feestelijke touch, gebruik een mengeling van boschampignons.

Maak er smakelijke feestdagen van!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feesten?
Download gratis onze 15gram kerstspecial.