Tagliatelle met kip en paddestoelen

25 MIN
4 personen
Tagliatelle met kip en paddestoelen

Een heerlijk herfstige pasta, deze tagliatelle met kip, oesterzwammen en een lekker romig sausje. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 80 g gerookt spek, in blokjes
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g oesterzwammen, in plakjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml room
  • 150 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Kruid de kip met peper en zout en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Bak in dezelfde pan de spekjes krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan kort aan op een hoog vuur. Voeg de sjalot toe en blus met de witte wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg dan de room toe.
  5. Schep de kip en het spek terug in de pan. Roer er ook de pasta onder en laat nog even doorwarmen. Kruid bij met paprikapoeder, peper en zout.
  6. Verdeel de pasta over de borden en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 805.55 kcal
Koolhydraten 69.36 g
waarvan suikers 4.71 g
Vet 36.9 g
waarvan verzadigd 13.89 g
Proteïnen 38.5 g
Vezels 7.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin