Varkensescalope met shiitake in marsalasaus

15 MIN
4 personen
Varkensescalope met shiitake in marsalasaus

Ingrediënten

  • 4 varkenslappen
  • 150 g shiitake paddestoelen, in plakjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 240 ml Marsala wijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de varkenslapjes tussen twee vellen plastiekfolie en sla ze dun met een keukenhamer.
  2. Haal het vlees uit de folie en kruid met peper en zout. Bak het varkensvlees 5-6 minuten aan beide kanten tot gaar. Haal van het vuur en laat rusten.
  3. Roerbak de shiitake in twee minuten zacht in olijfolie. Voeg er de wijn en drie eetlepels uisnippers aan toe en laat kort op hoge temperatuur bakken. Verlaag het vuur en doe er de boter bij. Roer tot de boter gesmolten is.
  4. Voeg de varkenslapjes en hun bakvocht bij de champignons en roer voorzichtig om. Verdeel het geheel over vier borden en besprenkel met de rest van de uien. Dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.77 kcal
Koolhydraten 6.12 g
waarvan suikers 5.45 g
Vet 13.87 g
waarvan verzadigd 6.41 g
Proteïnen 19.87 g
Vezels 2.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin