Paddenstoelenroomsaus met cognac

20 MIN
6 personen
Paddenstoelenroomsaus met cognac

Paddenstoelenroomsaus met cognac past heerlijk bij een stuk gebraden vlees of gevogelte. Voor een feestelijke touch, gebruik een mengeling van boschampignons.

Ingrediënten

  • 200 g paddenstoelen, gemengde
  • 300 ml room
  • 4 el cognac
  • 2 el boter, geklaard
  • 2 el mosterd
  • 100 ml fond
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kuis de champignons en snij ze in hapklare stukjes. Verhit de boter in een sauspan en voeg de champignons toe. Bak de champignons mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Flambeer de champignons met cognac. Voeg de bruine fond toe en roer roer goed los. Laat de bruine fond tot de helft inkoken. Voeg de mosterd en room toe. Roer goed los en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 248.01 kcal
Koolhydraten 2.28 g
waarvan suikers 1.61 g
Vet 23.36 g
waarvan verzadigd 13.37 g
Proteïnen 2.44 g
Vezels 0.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin