Veenbessensaus met rode wijn

25 MIN
8 personen
Veenbessensaus met rode wijn

Veenbessensaus is de ideale begeleider voor wild of rood vlees op de feesttafel. Je kan de saus ook mixen en zeven, maar wij vinden 'm mooier en lekkerder zo.

Ingrediënten

  • 340 g veenbessen
  • 240 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs
  • 250 g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de veenbessen samen met de suiker in een kookpot. Meng goed. Voeg de rode wijn toe en warm op op een matig vuur.
  2. Was de sinaasappel goed en trek met een dunschiller brede repen van de schil en voeg toe bij de veenbessen. Pers het sap van de sinaasappel en voeg toe, samen met het kaneelstokje en de steranijzen.
  3. Laat de saus garen inkoken op een matig vuur, tot de veenbessen openbarsten, ongeveer 15 minuten. Bind de saus bij met maïszetmeel opgelost in wat water. Breng de saus op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 179.8 kcal
Koolhydraten 36.83 g
waarvan suikers 33.96 g
Vet 0.15 g
waarvan verzadigd 0.01 g
Proteïnen 0.56 g
Vezels 2.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin