Citroen-maanzaadcake

60 MIN
8 personen
Citroen-maanzaadcake

Dit is een lekker klassieke combinatie in een cake: citroen en maanzaad. Verrassend lekker, krokant en fris! Deze klassieker moet elke thuisbakker eens geprobeerd hebben!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 350 g zelfrijzende bloem
  • 2 el maanzaad
  • 300 g suiker
  • 200 g poedersuiker
  • 4 eiwitten
  • 250 ml melk
  • 125 g boter

BEREIDING

  1. Rasp de schil van de citroen. Klop de boter op met de suiker. Spatel er de citroenzeste en het maanzaad door.
  2. Roer er beetje bij beetje de melk door. Spatel er dan de bloem door en meng tot een egale massa.
  3. Klop het eiwit stijf en spatel door de massa. Stort in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet 45 min. in een oven van 170 °C.
  4. Pers het sap van de citroen en meng met de poedersuiker. Laat de cake afkoelen, bestrijk met het poedersuikermengsel, werk af met maanzaad en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 561.61 kcal
Koolhydraten 95.68 g
waarvan suikers 66.21 g
Vet 15.43 g
waarvan verzadigd 8.76 g
Proteïnen 8.34 g
Vezels 1.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin