De laatste jaren lijken mensen meer en meer samen te komen voor een gezellige brunch, in plaats van een uitgebreid avondmaal. Brunchfans dat we zijn, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen!

Oef, de winter is gedaan en Pasen (of Paasmaandag) is hét moment bij uitstek om dat eens lekker te vieren met heerlijke nieuwe seizoensproducten. Hoe wij onze perfecte paasbrunch samenstellen? We lijsten een aantal van onze favoriete producten op en gaan dan op zoek naar de lekkerste recepten daarmee!

Wat mag er niet op een paasbrunch ontbreken?

  • eitjes, liefst in verschillende vormen
  • asperges, groene én witte
  • een frisse pastasalade
  • gerookte zalm
  • een gerecht met lamsvlees, maar bij voorkeur wel iets licht
  • een verfrissend drankje met bubbels
  • enkele lekkere zoete en originele gebakjes om mee af te sluiten

En dan zou dat wel eens deze fantastische brunch kunnen worden:

Een heerlijk en snel roereitje met gerookte zalm en bieslook.

Roereitje met gerookte zalm en bieslook

Wil je uitpakken? Maak dan gepocheerd eitjes op een rösti.

Gepocheerd eitje op een rösti

Of wat dacht je van een zachtgekookt eitje met de origineelste soldaatjes ooit: witte asperges in een jasje van pancetta.

Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

Maak een omelet met zalm en asperges en snij hem in partjes.

Omelet met zalm en asperges

Dit zijn de origineelste mini vogelnestjes met kwarteleitjes, schattig!

Mini-vogelnestjes met kwarteleitjes

Ook in de pastasalade verwerken we zowel groene als witte asperges.

Pastasalade met witte en groene asperges

Voor een stukje vlees - de Dagen Zonder Vlees zitten er tenslotte op - kiezen we voor één van de edelste stukjes lamsvlees: de lamskroon. Nog meer lekker lamsvlees voor Pasen vind je trouwens hier.

Lamskroon met olijven

Van al dat lekker eten krijg je dorst! Maak eens een originele paascocktail: een mooie gele mango bellini.

Mango bellini

Rabarber is er nu weer bij uitstek, dus verwen je gasten met een eenvoudige maar heerlijke rabarbertaart.

Rabarbertaart

Ook voor de creatieve koks hebben we twee leuke ideetjes (mét video) in petto: wat dacht je van superoriginele gevulde paaseitjes met cake of een supermooi gevlochten chocoladebroodje?

En, welke recepten zullen het halen op jouw paasbrunch? Maak er een zalige Pasen van!