Sushibowl met zalm en avocado

20 MIN
2 personen
Sushibowl met zalm en avocado

Sushibowl is een originele manier om sushi zelf te maken. Lekker snel en met de smaken die je aan de heerlijke rolletjes doen denken.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el sushi azijn
  • 1 kl mirin
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 3 lente-uitjes
  • 1 vel nori
  • 2 zalmfilet
  • 1 el sesamzaad
  • 1 kl wasabi
  • 3 el sojasaus

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Meng er de sushi azijn en mirin door. Zet weg in de koeling.
  3. Snij de komkommer en avocado in plakjes. Snij de lente-ui schuin in plakjes. Snij de nori in hele fijne reepjes. Snij de zalm in fijne blokjes.
  4. Verdeel de rijst in kommetjes en leg er de blokjes zalm, komkommer, avocado en lente-uitjes in hoopjes bij. Strooi er de sesamzaadjes over en leg er de reepjes norivel bij. Serveer met de wasabi en de sojasaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.69 kcal
Koolhydraten 71.86 g
waarvan suikers 10.89 g
Vet 46 g
waarvan verzadigd 9.38 g
Proteïnen 42.02 g
Vezels 10.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin