Honing-sojazalm met gewokte wittekool en noedels

25 MIN
2 personen
Honing-sojazalm met gewokte wittekool en noedels

Een origineel Aziatisch gerechtje dat je zinnen zal prikkelen. De zalm wordt gemarineerd in een pittige honing-sojadressing. Daarbij komen reepjes gewokte wittekool en eiernoedels en het sausje van de zalmmarinade. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 2 zalmfilet
  • 150 g eiernoedels
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g wittekool
  • 2 el plantaardige olie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de sojasaus met de honing, de helft van de plantaardige olie en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) in een kom. Leg de zalmfilets in deze marinade, schep goed om en zet nog even in de koeling.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden.
  4. Haal de zalmfilets uit de marinade (hou die bij!) en verhit een antikleefpan. Bak de zalmfilets 3 minuten aan elke kant.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak het wit van de lente-ui en de wittekool voor 4 minuten. Voeg de marinade van de zalm en de noedels toe en roer goed om. Haal de wok van het vuur.
  6. Serveer de noedels met de wittekool met de gebakken zalm erbovenop. Werk af met het groen van de lente-ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.61 kcal
Koolhydraten 66.31 g
waarvan suikers 10.21 g
Vet 38.11 g
waarvan verzadigd 7.08 g
Proteïnen 42.67 g
Vezels 3.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin