Wortelsoep met sinaasappel

50 MIN
4 personen
Wortelsoep met sinaasappel

Een klassieke wortelsoep is hartverwarmend op koude dagen. Geef dit voorgerechtje een verrassende twist en combineer de soep met sinaasappel: heerlijk.

Ingrediënten

  • 500 g wortelen, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 uien, in ringen
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 l groentebouillon
  • 2 el room
  • 2 kl olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 4 el koriander, fijngehakt
  • ½ kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een grote pot en stoof de uien glazig. Voeg de prei en de wortel toe en roerbak 5 minuten. Strooi de helft van de koriander en de paprikapoeder over de groenten. Bak even mee aan.
  2. Schenk het sinaasappelsap en de bouillon over de groenten. Leg er het laurierblaadje bij en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen.
  3. Vis het laurierblaadje uit de soep en pureer met een staafmixer. Breng opnieuw aan de kook.
  4. Verdeel de wortelsoep over de borden. Werk af met de room en de overige koriander en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 178.04 kcal
Koolhydraten 19.13 g
waarvan suikers 16.23 g
Vet 7.24 g
waarvan verzadigd 2.7 g
Proteïnen 5.68 g
Vezels 8.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin