Wortelsoep met sinaasappel en kokosmelk

50 MIN
4 personen
Wortelsoep met sinaasappel en kokosmelk

De lekkere zoete smaak van wortels, daar is iedereen gek op. We kiezen vandaag voor een wortelsoep waaraan we een frisse fruitige toets van sinaasappel geven. De kokosmelk en de koriander zorgen dan weer voor de Aziatische toets. Voor elk wat wils met deze heerlijke kom soep. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 750 g wortelen
  • 2 uien
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 l groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl komijn
  • 2 takjes koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de ui grof.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pot en stoof de uien glazig. Voeg de wortelen toe en roerbak 5 min. Voeg de komijn toe en laat kort meebakken.
  3. Schenk het sinaasappelsap en de bouillon over de groenten. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen.
  4. Mix de soep met een staafmixer. Kruid en werk af met kokosmelk en blaadjes koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 207.02 kcal
Koolhydraten 19.24 g
waarvan suikers 16.76 g
Vet 11.13 g
waarvan verzadigd 5.99 g
Proteïnen 4.79 g
Vezels 7.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin