Marokkaanse wortelsoep met komijn

35 MIN
4 personen
Marokkaanse wortelsoep met komijn

Eenvoudige wortelsoep geef je een Marokkaanse twist door er het aromatische kruid komijn aan toe te voegen. Yoghurt zorgt voor de perfecte afwerking.

Ingrediënten

  • 450 g wortelen, in schijfjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 120 ml yoghurt, losgeklopt
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 kl citroensap
  • 1 kl honing
  • 2 el boter
  • 1½ kl komijnzaad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui aan in de boter. Voeg er na 2 minuten de wortels en bouillon bij. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen tot de wortels gaar zijn.
  2. Rooster ondertussen 4 minuten de komijnzaadjes in een pan met een anti-aanbaklaag tot de zaadjes beginnen kleuren. Laat ze nadien afkoelen en stamp ze fijn met een vijzel.
  3. Haal de soep van het vuur en mix fijn met een blender. Zet terug op het vuur en doe er de honing en het citroensap bij. Warm op en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen en lepel er de yoghurt over. Bestrooi met de geplette komijnzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 168.73 kcal
Koolhydraten 13.29 g
waarvan suikers 11.25 g
Vet 10.02 g
waarvan verzadigd 6.06 g
Proteïnen 4.41 g
Vezels 5.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin