Wortel-pompoensoep met korianderpesto

40 MIN
4 personen
Wortel-pompoensoep met korianderpesto

Wortel en pompoen, een lekkere combinatie! We geven de soep een Midden-Oosters tintje met komijn en verse korianderpesto.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 6 wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl komijn
  • nootmuskaat
  • peper
  • Voor de korianderpesto:

  • zout
  • 20 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen, sap
  • 50 g cashewnoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl komijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Fruit de ui samen met de knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de komijn en groenten bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even stoven.
  3. Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten koken.
  4. Maak de korianderpesto: doe de koriander, cashewnoten, het sap van een halve citroen, olijfolie, komijn, het teentje knoflook, peper en zout in de keukenrobot en mix tot een grove massa.
  5. Mix de soep en serveer met de korianderpesto.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430.23 kcal
Koolhydraten 46.08 g
waarvan suikers 22.2 g
Vet 20.16 g
waarvan verzadigd 3.77 g
Proteïnen 11.28 g
Vezels 12.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin