Tomatensoep met sinaasappel

35 MIN
4 personen
Tomatensoep met sinaasappel

Een verrassend frisse tomatensoep, doordat je de zeste en het sap van 1 appelsien toevoegt. De Griekse yoghurt zorgt voor een romig maar niet zwaar effect.

Ingrediënten

  • 1 kg tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ sinaasappel, geraspt en geperst
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje basilicum, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de tomaten samen met de knoflook en de helft van de sinaasappelzeste in de olijfolie. Laat afgedekt 3 minuten stoven.
  2. Schenk er de groentebouillon, de honing en het sinaasappelsap bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 20 minuten afgedekt sudderen.
  3. Mix tot een soep en laat nog even doorwarmen. Schenk uit over de borden en garneer met wat yoghurt en de rest van de sinaasappelzeste. Werk af met een basilicumblaadje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 127.3 kcal
Koolhydraten 13.74 g
waarvan suikers 7.47 g
Vet 5.77 g
waarvan verzadigd 1.43 g
Proteïnen 4.64 g
Vezels 3.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin