Dorade met venkelpuree en olijventapenade

35 MIN
2 personen
Dorade met venkelpuree en olijventapenade

Dorade of goudbrasem is een heerlijk visje met mooie witte filets dat nog niet vaak genoeg op ons menu staat. Laten we daar snel verandering in brengen met dit heerlijk gerecht! De filets worden geserveerd met een lekkere venkelpuree en olijventapenade als lekkere extra

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 doradefilets, met vel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de venkel in fijne blokjes. Hou de groene topjes apart. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de venkel aan op een laag vuur, gedurende 10 minuten. Roer regelmatig om.
  3. Pers de knoflook. Snij de olijven heel fijn of mix ze fijn. Meng met de knoflook en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de venkel uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Dep de visfilets goed droog. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan beide kanten in de antikleefpan, velkant eerst.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, venkel, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Serveer de doradefilets boven op de venkelpuree. Werk af met een schepje olijventapenade en de venkeltopjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.73 kcal
Koolhydraten 54.32 g
waarvan suikers 1.79 g
Vet 40.15 g
waarvan verzadigd 10.38 g
Proteïnen 33.82 g
Vezels 10.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin