Rode poon met groene stoemp

35 MIN
4 personen
Rode poon met groene stoemp

Rode poon, een ondergewaardeerde vis. Maak hem eens op een originele manier klaar met een heerlijke pittige groene stoemp, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 8 rode poonfilets
  • 800 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken
  • 300 g spinazie
  • 1 bussel waterkers
  • 4 takjes kervel
  • 3 el room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de waterkers in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijswater. Doe dit ook voor de spinazie. Laat zeer goed uitlekken.
  2. Doe de waterkers en spinazie samen met een eetlepel olijfolie in een blender en mix fijn.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af. Schenk er de room, de boter en het waterkers-spinazie mengsel aan toe en stamp fijn tot een stoemp. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Kruid de rode poonfilets met peper en zout. Bak ze gaar in olijfolie.
  5. Serveer de puree samen met de vis en werk af met kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.07 kcal
Koolhydraten 38.65 g
waarvan suikers 1.26 g
Vet 27.83 g
waarvan verzadigd 8.35 g
Proteïnen 34.46 g
Vezels 7.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin