Sachertorte

80 MIN
10 personen
Sachertorte

De beroemdste taart uit Wenen is een sachertorte: een heerlijke chocolacake gevuld met abrikozenconfituur en bedekt met een gulzige laag chocolade. Genieten!

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 5 eieren, gesplitst
  • 175 g chocolade, geraspt, puur
  • 100 g abrikozenconfituur
  • 150 g tagatesse
  • 125 g boter, kamertemperatuur
  • 1 snufje zout
  • Voor de afwerking

  • 400 g chocolade, puur
  • 150 ml room
  • 100 g tagatesse
  • 80 g boter, kamertemperatuur

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Smelt de chocolade en roer hieronder de zachte boter en de tagatesse tot een romige massa. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en roer glad tot een homogeen beslag.
  3. Doe er de eidooiers één voor één bij en roer telkens goed glad.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel deze luchtig door het beslag.
  5. Schenk het beslag in een beboterde en met bloem bestoven taartvorm met afneembare bodem. Bak de taart gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze afkoelen in de vorm.
  6. Snijd de taart in 2 schijven en bestrijk de bovenzijde telkens met abrikozenconfituur, en leg ze op elkaar.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng er de room, de tagatesse en de zachte boter door. Bestrijk hiermee de taart en laat 1 uur opstijven in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 653.16 kcal
Koolhydraten 65.62 g
waarvan suikers 34.75 g
Vet 44.02 g
waarvan verzadigd 26.35 g
Proteïnen 8.38 g
Vezels 6.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin