Driekoningentaart met chocolade

80 MIN
4 personen
Driekoningentaart met chocolade

Maak eens een variatie op de klassieke driekoningentaart, door er chocolade aan toe te voegen! Wie de boon vindt, krijgt nog steeds de kroon!

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg, grote, ronde vellen
  • 50 g fondantchocolade
  • 1 boon
  • 50 g bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 eidooiers
  • 100 g poedersuiker
  • 30 g boter, in klontjes

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten.
  3. Klop in een kom 2 eidooiers en de poedersuiker los. Doe er de boter, de chocolade, de bloem en de amandelpoeder bij. Roer alles goed door elkaar.
  4. Klop de resterende eidooier los met een beetje water. Zet opzij.
  5. Leg een vel bladerdeeg in een ronde taartvorm met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Schenk hierin het chocolademengsel tot net niet aan de rand. Verstop er de boon in. Leg hierop het tweede bladerdeegvel en druk de randen goed tegen elkaar.
  6. Bestrijk de taart met de losgeklopte eidooier. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  7. Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleurt. Laat afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 892.58 kcal
Koolhydraten 88.05 g
waarvan suikers 36.07 g
Vet 54.03 g
waarvan verzadigd 20.42 g
Proteïnen 15.92 g
Vezels 4.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin