Witloofbootjes met hummus

15 MIN
8 personen
Witloofbootjes met hummus

Een origineel en kleurrijk hapje: witloofbootjes met hummus en granaatappelpitjes. Snel klaar en zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 granaatappel
  • 2 el citroensap
  • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Mix de kikkererwten met het citroensap, de tahin, de olijfolie en het komijnpoeder in een blender tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout.
  2. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan. Maak de pitjes los uit de granaatappel.
  3. Haal de bladeren witloof voorzichtig van het stronkje en vul deze bootjes met hummus.
  4. Werk af met peterselie, geroosterde pijnboompitten en granaatappelpitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 151.93 kcal
Koolhydraten 11.34 g
waarvan suikers 2.33 g
Vet 8.49 g
waarvan verzadigd 1.2 g
Proteïnen 6.07 g
Vezels 4.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin