Curry hummus

10 MIN
4 personen
Curry hummus

Hummus is een gezonde dip op basis van kikkererwten. Deze curry variant geeft een lekker pittige twist. Heerlijk als hapje met brood, crackers of groentjes.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 2 el granaatappelpitten
  • 1 el tahin
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • ½ bosje koriander, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar 6 eetlepels kookvocht.
  2. Maal de kikkererwten fijn in een keukenrobot samen met de look.
  3. Voeg er het vocht, de olijfolie, de tahin, het currypoeder en de kurkuma aan toe. Kruid bij met peper en zout. Mix nog eens goed door.
  4. Serveer de hummus met granaatappelpitjes en korianderpluksels.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 292.44 kcal
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 1.86 g
Vet 20.11 g
waarvan verzadigd 2.93 g
Proteïnen 8.81 g
Vezels 6.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin