Hummus met zoete patat

10 MIN
4 personen
Hummus met zoete patat

Deze hummus met zoete patat is een ideale spread voor op boterhammetjes, of kan je ook als dip gebruiken met wat groentjes of toastjes. Een gezond hapje!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, gegaard
  • 100 g kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • ½ el tahin
  • olijfolie
  • zeezout

BEREIDING

  1. Kuis de zoete patat, snij in stukken en stop in de foodprocessor.
  2. Voeg de kikkererwten, de look, de tahin, de kruiden, een royale snuif zout en een stevige geut olie toe.
  3. Mix alles tot een gladde massa. Voeg gerust wat extra olie toe indien nodig.
  4. Proef en kruid bij indien gewenst. Stop de hummus in een proper potje en bewaar hem enkele dagen in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 75.55 kcal
Koolhydraten 9.86 g
waarvan suikers 1.08 g
Vet 2.12 g
waarvan verzadigd 0.33 g
Proteïnen 3.03 g
Vezels 2.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin