Witloof met kaas en hesp

30 MIN
4 personen
Witloof met kaas en hesp

Ingrediënten

  • 8 plakken beenham, zonder zwoerd
  • 8 stronkjes witloof
  • 80 g maïszetmeel
  • 140 g kaas, geraspt
  • 750 ml magere melk
  • 250 ml gevogeltebouillon
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder het harde gedeelte onderaan de witloofstronkjes. Kook het witloof gaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken en rol elk stronkje in een plakje beenham.
  3. Los het maïszetmeel op in 100 ml melk. Breng de rest van de melk en de bouillon aan de kook en bind met het opgeloste maïszetmeel. Roer er 90 gram geraspte kaas door en meng met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Leg de witloofrolletjes in een ovenschaal en schenk er de kaassaus over. Bestrooi met de resterende kaas. Plaats de ovenschaal ongeveer 10 minuten onder de grill en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 291.97 kcal
Koolhydraten 30.86 g
waarvan suikers 10.85 g
Vet 6.24 g
waarvan verzadigd 3.09 g
Proteïnen 27.1 g
Vezels 2.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin