Witloofgratin met ham

35 MIN
4 personen
Witloofgratin met ham

Een echte Vlaamse klassieker, deze witloofgratin met ham! Om van te genieten op een herfstige of winterse avond. Serveer met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 8 plakjes ham
  • 8 stronkjes witloof
  • 250 g kaas, geraspt
  • 50 ml room
  • 1 eidooier
  • snufje nootmuskaat
  • 4 takjes peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Stoom de stronkjes witloof 5 minuten gaar en laat ze uitlekken. Dep goed droog.
  3. Wikkel rond de stronkjes witloof een plakje ham. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  4. Meng de room met 100 gram kaas en de eidooier. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Schenk dit mengsel over de stronkjes witloof. Bestrooi met de gemalen kaas.
  5. Laat de witloofgratin 20 minuten garen in de oven. Werk af met wat peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 267.06 kcal
Koolhydraten 3.31 g
waarvan suikers 0.65 g
Vet 14.23 g
waarvan verzadigd 6.83 g
Proteïnen 30.86 g
Vezels 2.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin