Gegratineerde bloemkool met ham

40 MIN
4 personen
Gegratineerde bloemkool met ham

Een heerlijk comfortfood gerechtje, deze ovenschotel met gegratineerde bloemkool en ham. Serveer met gekookte of gestoomde aardappelen. Echte winterkost!

Ingrediënten

  • 200 g ham, in blokjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • 150 g kaas, gemalen
  • 250 ml melk
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water. Laat ze uitlekken.
  2. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en roer glad. Schenk er al roerend de melk bij. Laat de saus zachtjes indikken.
  3. Doe de helft van de kaas bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Doe de bloemkoolroosjes met de blokjes ham in een ingevette ovenschaal. Schenk er de kaassaus bij en bestrooi met het paneermeel en de rest van de kaas.
  6. Zet de bloemkoolgratin 25 minuten in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 360.89 kcal
Koolhydraten 18.77 g
waarvan suikers 8.04 g
Vet 17.51 g
waarvan verzadigd 9.37 g
Proteïnen 30.51 g
Vezels 4.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin