Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

30 MIN
2 personen
Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

Een echte klassieker uit Gent: Waterzooi met verschillende soorten vis en verfijnde peterselieaardappelen. Trots op dit heerlijke gerecht van bij ons!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 100 ml lichte room
  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Snij de peterselie fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 6-8 minuten.
  4. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  5. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de vis en de groenten bij de saus en warm nog even door. Smelt de rest van de boter in een pannetje en giet het bij de gekookte aardappelen. Voeg ook de peterselie toe en kruid met zout. Schep goed om. Serveer de waterzooi met vis met de peterselieaardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.86 kcal
Koolhydraten 60.57 g
waarvan suikers 15.37 g
Vet 26.91 g
waarvan verzadigd 16.23 g
Proteïnen 34.62 g
Vezels 14.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin