Waterzooi van vis met pastinaak

30 MIN
2 personen
Waterzooi van vis met pastinaak

Heerlijke Gentse waterzooi met vis! Maar in de plaats dat we dit gerecht met patatjes serveren, doen we er deze keer blokjes pastinaak bij. Een verrassende combinatie en ook nog eens koolhydraatarm. Hallo Gent, hier is een nieuwe klassieker!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g vismengeling
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de blokjes pastinaak 10 minuten. Giet af.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 8-9 minuten.
  4. Dep de vis droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe en laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  5. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de visbouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schenk de saus bij de groenten, voeg de pastinaakblokjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep er dan voorzichtig de visblokjes door en laat kort opwarmen.
  7. Serveer de waterzooi en werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 513.37 kcal
Koolhydraten 39.63 g
waarvan suikers 17.51 g
Vet 22.35 g
waarvan verzadigd 12.91 g
Proteïnen 33.15 g
Vezels 14.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin