Kippenballetjes in waterzooi en aardappelen

35 MIN
2 personen
Kippenballetjes in waterzooi en aardappelen

We hebben twee typisch Belgische klassiekers samengebracht! Gehaktballetjes en waterzooi. We maken kippenballetjes in een heerlijke lopende saus boordevol lekkere groentjes en met gekookte aardappelen erbij. Verrassend origineel en het proeft toch als een echte klassieker!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Meng het gehakt met de helft van de ui. Kruid met peper en zout. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes 7 minuten rondom aan. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Verhit de rest van de boter in de pan en stoof de rest van de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 6 minuten.
  5. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook in een steelpannetje en los hierin de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de kippenballetjes en de groenten bij de saus en laat nog 5 minuten doorwarmen op een zacht vuur.
  7. Serveer de kippenballetjes in waterzooi met de aardappelen. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.33 kcal
Koolhydraten 63.59 g
waarvan suikers 17.58 g
Vet 37.74 g
waarvan verzadigd 20.32 g
Proteïnen 41.92 g
Vezels 16.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin