Waterzooi van vis met courgettespaghetti

30 MIN
2 personen
Waterzooi van vis met courgettespaghetti

Onze Gentse klassieker in een lekker gezond jasje! We maken een heerlijke waterzooi van vis met courgettespaghetti erbij. Wat een verrassende lekkere combinatie, en zo veel groentjes op je bord! Zalig toch?

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 300 g vismengeling
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn.
  3. Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en prei aan gedurende 6-8 minuten.
  4. Snij de vis in blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook in een kookpotje en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  5. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een steelpannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Voeg de groenten en vis toe en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de courgettespaghetti met de waterzooi.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.61 kcal
Koolhydraten 41.01 g
waarvan suikers 32.36 g
Vet 29.44 g
waarvan verzadigd 14 g
Proteïnen 37.45 g
Vezels 13.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin